keskiviikko 8. elokuuta 2012

muutto häämöttää

Hieman ollaan tavoitteesta  jäljessä, mutta ensi viikonloppuna olisi kuitenkin tarkoitus muuttaa :) Heinäkuu oli todella hektistä aikaa, kun remppaa tehtiin ihan joka päivä ja yleensä 10-15h/ päivä. Onneksi saatiin paljon apuja, niin täällä tukikohdassa kuin talollakin. On aika sumplimista kun itse suunnittelee(ark ja rak ja hyvin pitkälle myös sähköt ja lvi), rakentaa, toimii valvojana ja mestarina, pyytää tarjoukset, perehtyy perinnerakentamiseen ja siinä sivussa viettää kesälomaa kolmen touhukkaan lapsen kanssa. Blogille ei siis oikeen jäänytkään aikaa...eikä edes valokuvaukselle tai sille, että olisi muistanut laittaa kameran akun lataukseen. Nyt on kuitenkin sellainen olo, että ollaan jo voiton puolella. Joka kerta kun menen keittiöön saan hymyn huulilleni ja olen niin onnellinen, että todella uskallettiin ryhtyä tähän urakkaan. Nyt kun katsoo vanhoja kuvia talosta, voi vain ihmetellä, että kuinka hulluja oltiin kun tähän ryhdyttiin ja miten ihmeessä pystyimmekään näkemään talon potentiaalin kaikkien niiden muovimattojen yms. alta.

Muuttokunto ei meille tarkoita, että kaikki olisi nyt tip top (jos se nyt voi vanhassa talossa sitä olla ikinä). Yläkerta on aikalailla raakile edelleen, mutta alakerta alkaa olla sisustusta vaille valmis. Mitä nyt sähkärin pitäisi vielä tulla laittamaan muutama pistorasia ja putkarin astianpesukone. Puusepältä odotellaan vielä puolia keittiön kalusteista ja vessa on viimeistelemättä, kuistilta puuttu vielä naulakoita ja kaikista huoneista osa listoista. Aika pientä kuitenkin kun vertaa jo tehtyyn työhön.

Pihasauna on ollut remontin alla tässä samalla, löylyhuonetta laajennettiin viereiseen varastoon ja kaikki paneloinnit ja lauteet uusittiin. Alkuunhan meillä ei ole suihkua sisällä, sillä se tulee yläkerran kylppäriin, joten on ihanaa, että pihasauna on nyt fiksattu. Saunasta täytynee kirjoittaa myöhemmin oma teksti.
olohuoneesta puuttuu kattolistat. Ne täytyy ostaa uutena, koska vanhat oli pinkopahvitettu ja tapetoitu päältä  ja ne oli vaikea irrottaa ehjinä. Ollaan jo katsottu listamalli valmiiksi Domus Classicasta. Jalkalistat täytyy vielä maalata.

Ruokailuhuone. Jalkalistoissa on maalarinteipit maalauksen jäljiltä.

Keittiö. Astianpesukoneesta puuttuu vielä etulevy ja seinältä kaappi. (Kaluste koivua, puuseppä Olli Karjalainen, liesi ja apk Smeg, liesituuletin Savo, allas Stala, hana Hans Grohe, laatat Pukkila)

wc toimii, mutta vähän vielä täytyy fiksata. (wc-istuin Ido, asennusteline Geberit, hana Oras, hajulukko HansGrohe, laatat Tulikivi, allas Arabia)

Arabian vanha allas löytyi Tampereen Rakennustorilta. Siinä oli valmiiksi toinen hanareikä suurennettu, jotta uuden hanan sai asennettua. 

Ines ja Frida testaa kuistin toimivuutta päiväunien nukkumiseen.

 Kuistille ei vielä ole tehty muuta kuin pesu, alkuun se riittääkin, mutta eteisen tilantarpeen vuoksi joudumme tekemään kuistista lämpimän ennen talvea.

näkymä kuistilta olohuoneeseen. vasemmalle jää wc, jonka tapetoimme lattian eristeiden seasta löytämillämme vanhoilla tapeteilla.

Tässä vielä olohuone toisesta suunnasta. Seinissä hirren päällä on kaksinkertainen puukuitulevy limittäin asennettuna ja sen päällä makulatuuritapetti, joka on maalattu Uulan into maalilla, sävy helmi. Takan maali Uula into, sävy meri.